ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα με αυτό, από απόψε αναμένεται μικρής διάρκειας κύμα κακοκαιρίας.

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται να εκδηλωθεί από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, ενώ, θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Αυτή η μικρής διάρκειας κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, οι περιοχές που θα επηρεαστούν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού είναι οι ακόλουθες: Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας. Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες. Σήμερα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, με ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες θα φτάσουν έως τα 9 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.