Κατέρρευσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για γυμνάσια και λύκεια.

Εκατοντάδες μαθητές είναι αδύνατο να συνδεθούν στο σύστημα του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους

Με το «καλημέρα» της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, στα πλαίσια και του 2ου lockdown που βιώνει η χώρα, εντοπίστηκαν ήδη προβλήματα στην απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν γονείς και μαθητές πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης και το σύστημα «κατέρρευσε».

Αποτέλεσμα είναι μαθητές να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης στο διαδίκτυο και είτε να καθίσταται αδύνατη η σύνδεση τους και να τους πετάει έξω το σύστημα, είτε να έχουν χαμηλές ταχύτητες και να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση με την οποία κανονικά θα λειτουργούσαν από σήμερα και για τρεις εβδομάδες τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της επικράτειας, σε αντίθεση με την τηλεκπαίδευση του lockdown της περασμένης Άνοιξης, είναι υποχρεωτική, που σημαίνει ότι θα λαμβάνονται κανονικά οι απουσίες.

Φυσικά, εφόσον η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά.