Ο Δήμος Νέστου τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ως εξής:Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ Τραπεζών, Οργανισμών, Οικιών και Ιδιωτικών Καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι και της δύσεως του Ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.Φωταγώγηση των οδών, Πλατειών, των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, Τραπεζών, Οργανισμών, τις εσπερινές ώρες της 24ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 Ώρα 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 Ώρα 07:30: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 Ώρα 07:30: Εορταστικό εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου και κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών. Ώρα 10:00: Προσέλευση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Σημαιοφόρων και Παραστατών. Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Θα παραβρεθούν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,και τα Προεδρεία των Σωματείων, Συλλόγων και Οργανώσεων. Στον Ιερό Ναό ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα σταθούν στο δεξιό μέρος του Ναού.

Στο αριστερό μέρος θα σταθούν οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Σωματείων, Συλλόγων και Οργανώσεων.Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα είναι παρατεταγμένες αντιπροσωπείες των Σχολείων με τις Σημαίες τους.Τελετάρχης ορίστηκε ο Δημοτικός Υπάλληλος Γιώργος Τολλιαρίδης .

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.