Καβάλα: Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με επίκεντρο χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2020 – 2021.

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 16-10-2020 και ώρα 10:00 πμ το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας με θέματα:«Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων». «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2020 – 2021». Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, Κώστας Αντωνιάδης, παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Πολ. Προστασίας της ΠΑΜΘ Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου Κων/νος Χιώτης καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα . Η προληπτική προετοιμασία, αλλά και συντονισμός κινήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του επικίνδυνου φαινομένου απασχόλησε τους συμμετέχοντες . Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφέρθηκε στον συντονισμό των φορέων για την άμεση ανταπόκριση για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών . Ο Αντιδήμαρχος Νέστου Νέστου κ. Χιώτης έκανε αναφορά στην προληπτική προετοιμασία η οποία είναι σε εξέλιξη με την οποία ο δήμος προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει έκτακτες και δύσκολες καιρικές συνθήκες.