Χώρος αναψυχής «Δάσος Οξιάς»…στη Λεκάνη

Η πινακίδα στην πλατεία γράφει «300 του Λεωνίδα» και είναι η ταβέρνα της Λεκάνης, θυμίζοντας σε όλους ότι εδώ θα βρίσκονται πάντα οι υπερασπιστές της Ελληνικής υπαίθρου, που αντιστέκεται και ζει ακόμη.

Στη Λεκάνη έρχεσαι από Χρυσούπολη ή Κεχρόκαμπο και το πιο πιθανό είναι να φύγεις έχοντας τις νόστιμες πατάτες στις αποσκευές σου, για τις οποίες το χωριό είναι διάσημο.Η Λεκάνη βρίσκεται σε οροπέδιο και το κρύο του χειμώνα νοστιμίζει ακόμη περισσότερο την πατάτα. Το όμορφο χωριό θα το θαυμάσετε από ψηλά, κάνοντας τα 5 χλμ που σας χωρίζουν απ’ το δασικό χώρο αναψυχής «Δάσος Οξιάς – Παναγίας».

Εδώ το μέρος θυμίζει παραμύθι, με τρεχούμενα νερά, οξιές, έλατα, πεύκα….και μπόλικη δροσιά ! Κατά καιρούς λειτουργεί και ταβερνάκι, ενώ όλη η φύση μετατρέπεται σε «καρτ ποστάλ» όταν πιάσουν τα χιόνια.Για αυτούς που δεν μπορούν να ησυχάσουν με τίποτα και τα ψάχνουν όλα, υπάρχει χωμάτινη συνέχεια προς Δρυμότοπο, ενώ ακόμη δυσκολότερη (και εντυπωσιακή) είναι η διαδρομή στην «άλλη πλευρά» του βουνού, με κατάληξη στην Πλατανιά…. (φωτο Δανιήλ Καρυπίδης, site Καβάλα η πόλη της καρδιάς μας) Αλλιώτικες προτάσεις .