ΝΕΣΤΟΣ- Μαγευτικές Διαδρομές για κάθε εποχή!

Ο καθάριος ορεινός αέρας και τα έντονα χρώματα της φύσης ξεσηκώνουν τις αισθήσεις, καθαρίζουν το μυαλό από τις αρνητικές σκέψεις και αναζωογονούν την ψυχή στους επισκέπτες που επιλέγουν την ανάβαση του Νέστου .

Ο Καζαντζάκης στο τελευταίο του έργο “Αναφορά στον Γκρέκο” κάνει αναφορά ότι “…ευτυχία, σωτηρία και Παράδεισος για μας ήταν η ανάβαση”. Ξεκινώντας μια από τις ορεινές διάδρομες και αφήνοντας τα ημιορεινά (Ζαρκαδιά) μια καταπράσινη διαδρομή μόλις ξεκινά. Στην πρώτη διασταύρωση, ανηφορίστε για Στενωπό όπου τα λιγοστά σπίτια αγέρωχα παραμένουν στην θέση τους θυμίζοντας στους διαβάτες που αντικρίζουν τα πρώτα σπίτια ότι όταν υπάρχει θύμηση υπάρχει ζωντανή και η ιστορία για έναν τόπο που σίγουρα δεν αποτελεί παρελθόν .

Φτάνοντας μετά από λίγο στα μισά της διαδρομης και ακολουθώντας την διαδρομή για τον οικισμό του Αγ. Κοσμά θα συναντήσετε την αγέρωχη εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα και δίπλα το κτίριο της τοπικής κοινότητας που νοικοκυρεμένη δείχνει ότι οι κάτοικοι αν και λιγοστοί αγαπούν το χωριό τους . Συνεχίζοντας την διαδρομή μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή σας περιμένει ένα όμορφο σημείο στάσης η περιοχή Κρύα Βρύση “ ιδανικός για μια μικρή ανάπαυλα .

Πανέμορφος ,δροσερός και πεντακάθαρος αποδίδει με άριστο τρόπο την “Αναφορά στον Γκρέκο” που έγινε στην εισαγωγή . Συνεχίζοντας ακόμη περισσότερο σε μια διαδρομή που χρειάζεται σοβαρή παρέμβαση ,προκειμένου να έχει μικρό βαθμό δυσκολίας , βρεθήκαμε μετά από κατάβαση στην κοίτη του Νέστου. Το αποτέλεσμα μοναδικό που σίγουρα συναρπάζει για οσους τολμήσουν το οδοιπορικό . Επισκεφθείτε τα ορεινά του Νέστου όλες τις εποχές σε διαδρομές που θα μείνουν χαραγμένες σε μια μνήμη που θα αργήσει να αλλοιωθεί ….