Γυμνάσιο Κεραμωτής : Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus -Νάπολη Ιταλίας.

Ομάδα αντιπροσωπίας του Γυμνασίου Κεραμωτής αποτελούμενη από τέσσερις μαθητές και δυο καθηγητές μετακινήθηκε από 24.02.19 έως και 03.03.19 για την τέταρτη και τελευταία LTTA συνάντηση που αφορά στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ02 με θέμα “Water Sources and Sanitation”.

Οι  συμμετέχουσες στο project χώρες (Ιταλία – συντονιστικό σχολείο, Πορτογαλία,  Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα) συναντήθηκαν στη πόλη Νάπολη της Ιταλίας και έλαβαν με επιτυχία μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις της συντονίστριας χώρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συνάντηση περιελάμβανε τα κατωτέρω:

1η Ημέρα

Άφιξη των εταίρων της σύμπραξης.

2η Ημέρα

Καλωσόρισμα στην αίθουσα συνεδρίων του συντονιστικού σχολείου “Instituto Comprensivo Giovanni Falcone”. Ξεναγήσεις στους χώρους του ιδρύματος. Σχολαστική ενημέρωση από τα παιδιά για όλα «τα μυστικά» της εκπαιδευτικής μονάδας

Σπάσιμο πάγου – δραστηριότητες επικοινωνίας και νερού που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις. Συνεργασίες των σπουδαστών σε πολυπολιτισμικές ομάδες. Σύντομες παρουσιάσεις για τις “Πηγές νερού και αποχέτευσης”. Παρουσίαση των εργασιών από τις  ομάδες των σχολείων  σε power point ή videos σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε στη χώρα τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων LTTAs. Συζήτηση των καταστάσεων, συγκρίσεις, εκφράσεις απόψεων και ενυπόγραφο ψήφισμα για την Προστασία του Χάρτη Υδάτων.

Επίσκεψη αξιοθέατων της πόλης – Φωτογράφιση  πανοραμικής  θέας της περιοχής.

3η Ημέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση  στο υπέροχο Amalfi της Costiera

4η Ημέρα

Πρόβες για την τελική εκδήλωση («όλοι μαζί σώζουμε το νερό»)

Διεθνές και παραδοσιακό σχολικό show (τραγούδια, χοροί και ποιήματα για τους πολιτισμούς των 5 χωρών που συμμετέχουν στην LTTA και το θέμα)

5η Ημέρα

Περιήγηση σε τουριστικά αξιοθέατα στη Νάπολη

Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο

6η Ημέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση  στους αρχαιολογικούς τόπους Baia, Bacoli και Pozzuoli.

7η Ημέρα

Αναχώρηση εταιρικών αντιπροσωπειών

Η τελευταία  διακρατική συνάντηση (2nd Transnational Meeting) έχει προγραμματιστεί για τις 13.04.19 στη πόλη Άδανα της Τουρκίας και αφορά στον απολογισμό και τελική αξιολόγηση του project, απ όλες τις συνεργαζόμενες εταιρικές ομάδες.

Chrysoupoli News

Κώστας Χιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *