Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Γέροντα Νέστου.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η Εκκλησία μας εόρτασε την εις ουρανούς μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Γέροντα Νέστου.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Γέροντα την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας  και την επομένη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί θα τελεσθεί  Θεία Λειτουργία .

Μετά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Νέστου την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα παιανίζει κατά την περιφορά της εικόνας στο Γέροντα .

Η παράδοση, μας λέει ότι ο Ιωάννης κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, και ιδιαίτερα στην Έφεσο, όπου με την προσευχή του κατέστρεψε το ναό της Αρτέμιδος και οδήγησε στο Χριστιανισμό τετρακόσιες χιλιάδες ειδωλολάτρες. Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού βασανίστηκε και εξορίστηκε στη Πάτμο, όπου έγραψε την Αποκάλυψη.

Ο Ιωάννης έζησε γύρω στα 100 χρόνια (κοιμήθηκε ειρηνικά γύρω στο 105 με 106 μ.Χ.).

Πέθανε λοιπόν σε βαθιά γεράματα στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ’ αυτήν. Μετά από μερικές μέρες μαθητές του και πολλοί χριστιανοί πήγαν να προσκυνήσουν και είδαν τον τάφο άδειο. Ο Άγιος αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή.

Η Εκκλησία τιμά τη μετάσταση του αγίου την 26η Σεπτεμβρίου.

Chrysoupoli News

Χιώτης Σ.Κωνσταντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *