Μια βραδιά με έντονη συγκινησιακή φόρτιση για τους Σαρακατσάνους του Νέστου. ΒΙΝΤΕΟ

«Ψηλά βουνά και απάτητα…»
Μια διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων

Μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι χορευτές, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης  χόρεψαν στους ήχους του κλαρίνου πάνω στη σκηνή το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Χρυσοχωρίου ως οικοδεσπότης εντυπωσίασε με την πληρότητα του προγράμματος με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και την άρτια σκηνική παρουσίαση .

Ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που με επιμονή και κουράγιο, παρακολούθησαν όρθιοι το περίπου 90΄ λεπτά πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Εντυπωσιασμένοι έδειχναν, με το ασυνήθιστο για τις μέρες μας γεγονός, και οι εκπρόσωποι της πολιτείας, των κομμάτων και των λοιπών φορέων, ενώ ήταν φανερή η ικανοποίηση των διοργανωτών.

Η παράσταση αυτή ζωντάνεψε πραγματικά την ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων και συγκίνησε πολλούς από αυτούς που την παρακολούθησαν, διότι έφερε στη μνήμη τους και προσωπικά οικογενειακά βιώματα.

«Ψηλά βουνά και απάτητα…»
Μια διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων

Ιστορική διαδρομή : Βίκυ Ρόιδου
Επιμέλεια παράστασης : Χριστίνα Πεντέρη
Τραγούδι :Κατερίνα Λιάκου Μπόνια – Κώστας Ζλατίνης
Κλαρίνο : Βαγγέλης Τσιλιγγίρης
Στεργιοπουλος Γιώργος Λαούτο και
Τάσσος Αποστόλης κρουστά

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Νέστου Ευάγγελος Τσομπανόπουλος ,ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης ,ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. ΑΜΘ  Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ,ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Σάββας Μιχαηλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας ,ο Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο Νέστου Κώστας Χιώτης καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων από την περιοχή του Νέστου.

Συγχαρητήρια στο Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου για την εκδήλωση που είχε θέμα τους Σαρακατσάνους . Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης.

Publiée par Κώστας Χιώτης sur Dimanche 1 avril 2018

Οφείλουμε να φυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να έχουμε πατρίδα .Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου σε μία εκδήλωση για την ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Publiée par Κώστας Χιώτης sur Dimanche 1 avril 2018

Chrysoupoli News Οφείλουμε να φυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τα ιερά και όσια της πατρίδας μας, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να έχουμε πατρίδα, συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Χρυσοχωρίου .

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *