Από την Χρυσούπολη στο Ευρωκοινοβούλιο από μαθήτρια του Γενικού Λυκείου . ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Κουτσούμη Χριστίνα ΓΕ.Λ Χρυσούπολης

Στις 22 Μαρτίου 2018 είχα την μεγάλη τιμή να παρευρίσκομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, ως μία από τους 24 αντιπροσώπους που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα αλλά και την περιφέρειά μας στα πλαίσια του προγράμματος Euroscola.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε διάφορες ερωτήσεις που αφορούσαν την Ευρώπη στην Ισπανίδα ευρωβουλευτή Pilar Del Castillo, η οποία έλυσε τις απορίες μας με ιδιαίτερη προθυμία. Οι ερωτήσεις της ελληνικής αποστολής επικεντρώθηκαν σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας, όπως αυτό των Σκοπίων και φυσικά στις προκλήσεις της Τουρκίας. Έπειτα, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των χωρών. Η ελληνική αποστολή διέπρεψε με την δημιουργική και συγκινητική παρουσίασή της, κερδίζοντας ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε και συνομιλήσαμε με τον Έλληνα υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, κύριο Ευάγγελο Γκιντέρσο. Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο όπου σχηματίσαμε ομάδες με μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο σε διαφορετικές γλώσσες. Εκτός από αυτό, ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η μετανάστευση, το μέλλον της Ευρώπης , η απασχόληση των νέων, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ημερίδα τελείωσε με τον τελικό του Eurogame –αξίζει να αναφερθεί πως σε κάθε ομάδα υπήρχε ένας Έλληνας- και κλείνοντας ακούστηκε ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνολικά, πρόκειται για μία μαγική εμπειρία που με βοήθησε να μάθω πολλά περισσότερα πράγματα για την Ευρώπη και να διευρύνω τους ορίζοντές μου.

Την τρίτη και τελευταία μέρα του ταξιδιού μας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Στρασβούργο και θαυμάσαμε τα αξιοθέατα της πόλης. Από τα πιο εντυπωσιακά, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τονίσω πως ήταν μεγάλη μου χαρά που γνώρισα 23 αξιόλογες και διαφορετικές προσωπικότητες, με τις οποίες συνεργαστήκαμε άψογα και πετύχαμε να αναδείξουμε την Ελλάδα για ακόμη μία φορά, όπως της αξίζει.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τις τρεις εξαιρετικές συνοδούς-καθηγήτριες, κα Ντίνα Τζεντέμη, κα Κική Φούρναρη και κα Μερόπη Κωνσταντινίδου για την άρτια οργάνωση και πραγματοποίηση του προγράμματος.

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *