Εκτός ο ΝΕΣΤΟΣ : Ξεκίνησε το πρόγραμμα χαλαζικής προστασία με εναέρια μέσα.

Σκοπός του προγράμματος, που θα ολοκληρωθεί 30 Σεπτεμβρίου, είναι η καταστολή του χαλαζιού

Δυστυχώς η περιοχή του Νέστου δεν συμπεριλαμβάνετε για ακόμη μια φορά στις προστατευόμενες περιοχές .

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ 

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛ.Γ.Α. ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις της γεωργικής ασφάλισης συνεχίζει από 20 Μαρτίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2018 την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας με Εναέρια μέσα.
Το Πρόγραμμα που αποτελεί μέρος του συνολικού Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας του Οργανισμού, εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια σε περιοχές της Μακεδονίας (τμήματα Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας ) και της Κεντρικής Ελλάδας (τμήματα Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας) καλύπτοντας συνολικά εκτάσεις 5,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκ των οποίων 2,7 εκατ. στρέμματα περίπου στη Μακεδονία και 2,5 εκατ. στρέμματα περίπου, στην Κεντρική Ελλάδα.
Σκοπός του σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ είναι η καταστολή του χαλαζιού και η μείωση των επιπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες συμβάλλοντας στην προστασία των προϊόντων των παραγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.
Ωστόσο για ακόμη μια φορά η επαρχία Νέστου μένει εκτός της αντιχαλαζικής ομπρέλας με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες του Νέστου αλλά και του Παγγαίου να είναι εκτεθειμένες στο ακραίο καιρικό φαινόμενο .
Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *