2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ : Δράσεις-εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Με αφορμή την ημέρα αυτή,στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις-εκδηλώσεις , όπως  προβολές ταινιών, συζητήσεις, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Ο όρος σχολική βία και εκφοβισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία εκτελείται στοχευμένη και απρόκλητη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε συμμαθητές από συμμαθητές τους, στο πλαίσιο μιας διαπροσωπικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από δυσαναλογία εξουσίας, εντός και εκτός σχολείου.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση οι θύτες συχνά χαρακτηρίζονται ως «οι ισχυροί» οι οποίοι αισθάνονται ότι θα αντλήσουν μέσα από αυτές τους τις πράξεις κάποιο όφελος, όπως ευχαρίστηση, κύρος ή ακόμα και υλικές απολαβές, ενώ τα θύματα κατέχουν τη θέση του «αδύναμου» αποδέκτη των βίαιων αυτών επιθέσεων μην μπορώντας να προστατέψουν με ουσιαστικό και ριζικό τρόπο τον εαυτό τους.

Οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου έγραψαν τα δικά τους μηνύματα κατά της σχολικής βία και εκφοβισμού, κατασκεύασαν αφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

    Όχι στη σχολική βία και εκφοβισμό, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, έγραψαν οι μαθητές, όπως φαίνεται από τα παρακάτω κείμενά τους.

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *