Απονεμήθηκαν τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας- Βραβευθέντες δύο σπουδαίοι Καβαλιώτες !

Τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία απονεμήθηκαν την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια κατάμεστη αίθουσα.Η επιλογή των νικητών ήταν δύσκολη και προβλημάτισε ευχάριστα τα μέλη των κριτικών επιτροπών

Η παρουσία δύο σπουδαίων Καβαλιωτών συγγραφέων εκ των βραβευθέντος είναι γεγονός!

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Βασιλικός «κέρδισε» το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων το οποίο του απονεμήθηκε ομόφωνα.

Ο επόμενος Καβαλιώτης της λίστας, είναι ο Θόδωρος Γρηγοριάδης, στον οποίο απονέμεται κατά πλειοψηφία το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, για το έργο του με τίτλο  Ζωή μεθόρια, Εκδόσεις Πατάκη.

Τα Λογοτεχνικά Βραβεία (μυθιστόρημα, διήγημα-νουβέλα, ποίηση, δοκίμιο-κριτική, μαρτυρία-βιογραφία-χρονικό-ταξιδιωτική λογοτεχνία και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι) για το 2015 έλαβαν οι Χρήστος Χωμενίδης, Ανδρέας Μήτσου, Ζέφη Δαράκη, Κατερίνα Σχινά, Νίκος Μπακουνάκης, Χρίστος Κυθρεώτης, Μαρία Φίλη και Ρίκα Μπενβενίστε.

Τα Λογοτεχνικά Βραβεία για το 2016 έλαβαν οι Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Ηλίας Παπαμόσχος, Δημήτρης Αγγελής, Σοφία Κολοτούρου, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Γιώργος Βέης, Σοφία Νικολαϊδου, Βασιλεία Γεωργίου και Χρήστος Κολτσίδας.

Απονεμήθηκαν επίσης για τις δύο χρονιές τα Βραβεία Απόδοσης, Μετάφρασης, Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά και Βιβλίου για Ευαίσθητα Κοινωνικά Θέματα.

Απονεμήθηκαν ακόμα τιμητικές διακρίσεις σε περιοδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *