Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέστου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέστου τιμά την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που καθ’ όλη την ιστορία του τίμησε έμπρακτα τον ρόλο της γυναίκας.

Η σύγχρονη Ελληνίδα έχει πλέον, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες, τη δυνατότητα να κατακτά επάξια τη θέση που της αξίζει στην κοινωνική, την οικονομική και την πολιτική ζωή.  Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους, που θα στηρίξουν την ευρύτερη συμμετοχή της γυναίκας τόσο στο δημόσιο βίο, όσο και στην απασχόληση. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η σύγχρονη γυναίκα παραμένει η ψυχή της οικογένειας, που είναι το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι, να της παρέχουμε τα όπλα να βγαίνει μπροστά και να διεκδικεί, για όλους, ένα πιο δίκαιο μέλλον.»

Οι συνθήκες κρίσεις που διαβιώνουμε ήρθαν να επιτείνουν τις ανισότητες με εμφανή τα σημάδια και για την περιοχή του Νέστου, αφού οι γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα των χαμηλών αμοιβών, της ανασφάλιστης εργασίας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.

Ο ρόλος της μητρότητας δοκιμάζεται επιπλέον, αφού οι κοινωνικές παροχές έχουν περιοριστεί δραματικά.

Σε αυτό το κομβικό σημείο η Νέα Δημοκρατία με την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων ασχολείται εδώ και αρκετό καιρό με τη διατύπωση πολιτικών που στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, στη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέστου τιμά την 8η του Μάρτη εύχεται στις γυναίκες του Νέστου και όχι μόνο, Χρόνια Πολλά για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, υπενθυμίζοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε οι Ελληνίδες μάνες δίνουν καθημερινά μάχη για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Με στερήσεις, με πολλές ώρες δουλειάς εντός και εκτός σπιτιού, δίνοντας σε όλους μας το καλύτερο παράδειγμα.

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *