Σπουδαία διάκριση για τους αρτοποιούς του Νέστου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού -Φωτογραφίες .

Την δεύτερη θέση στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατέλαβε η ομάδα των Αρτοποιών μας, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές  που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό.

Τις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου έρχεται να αναδείξει η 8η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA, η οποία διοργανώθηκε  από τη ΔΕΘ – HELEXPO από τις 24 έως 26 Φεβρουαρίου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών DETROP BOUTIQUE.

Στο πλαίσιο της 8ης Artozyma, πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

H εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη ενώ η ιδέα βασίζεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις του εξωτερικού κατά τις οποίες αρτοποιοί συνεργάζονται με μεράκι, δημιουργούν, παρουσιάζουν τις ιδέες τους και τις μοιράζονται με το κοινό.

Στην 8ης Artozyma για πρώτη φορά υπήρχε συμμετοχή από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σχετική αναφορά για το διαγωνισμό έκανε στο Chrysoupoli News o συντοπίτης μας κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος έλαβε μέρος  στο διαγωνισμό όπου με την ομάδα μας (Ιωάννης Δρόσος, Λεωνίδας Γιαλαντωνίδης ,Κατερίνας Φύσαρη και Ανδρέας Σκλάρης (από την ομάδα της Μακεδονίας) κέρδισαν την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο).

κ. Γιάννης Δρόσος «Στο πλαίσιο της 8 ης αρτοζυμα διεξήχθη το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψωμιού, με χαρακτήρα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπου για πρώτη φορά υπήρχε και συμμετοχή από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η διοργάνωση διήρκησε 3 μέρες την πρώτη μέρα με παραδοσιακό ψωμί όπου η ομάδα μας ,ομάδα Μακεδονίας παρουσίασε ψωμί Θρακιώτικο ψωμί, ποντιακό ψωμί Μακεδονικό ψωμί,Και Μπομπότα το ψωμί της κατοχής…..

Δεύτερη μέρα του διαγωνισμού με το παραδοσιακό πρωινό όπου παρουσίασε η ομάδα μας κουραμπιέδες τσουρέκια ποντίκια πισία πιροσκί, ελιόψωμο με θρούμπες Θάσου, τυρόψωμο με φέτα Παγγαίου , εβρύτικες μπουκιές ζύμη με γέμιση καβουρμά, και λουκουμάδες με πευκόμελο από την Θάσο

Τρίτη και τελευταία μέρα με καλλιτεχνική αρτοποιεία φτιάξαμε από ζύμη την χρυσή Λάρνακα , που βρέθηκε τον τάφο του Φιλίππου Β , έτσι κατακτήσαμε την 2η θέση του πρωταθλήματος, και το τρίτο βραβείο κοινού, η μόνη ομάδα που βραβεύτηκε διπλά!! ….ακολούθως για την συνέχεια και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, συστάθηκε και η νέα Εθνική ομάδα αρτοποιών από της τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος».

Η νέα εθνική ομάδα Αρτοποιίας σε πλήρη σύνθεση: ο νέος αρχηγός Σείριος Καίσαρης, Θοδωρής Δρούλιας, Zanet Tsaneva και Γιαννης Χρηστέας (από την ομάδα της Πελοποννήσου που κέρδισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο) Ιωάννης Δρόσος, Λεωνίδας Γιαλαντωνίδης Ανδρέας Σκλάρης και Κατερίνα Φύσαρη (από την ομάδα της Μακεδονίας που κέρδισε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο) και Βασίλης Καμαράτος και Γιώργος Γκρέκας (από την ομάδα της Κρήτης που κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο).

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *