Ένα δώρο για το Οινοποιείο Κελάρι Διαλεκτό … τήρηση μιας παλιάς υπόσχεσης .

Mete Deniz  Τήρησε την υπόσχεσή του και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο με μια σπάνια Ελληνική ποικιλία αμπέλου για το «Κελάρι Διαλεκτο»

Mete Deniz  «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που σήμερα ύστερα από ένα χρόνο κράτησα τη υπόσχεση μου στον Γιάννη Αποστολίδη δημιουργό του «Κελάρι Διαλεκτό» να του φέρω φυτά αμπέλου μιας παλιάς Ελληνικής ποικιλίας «Παπάς καρά» από την Ανατολική Θράκη που καλλιεργείται ακόμα και σήμερα από Τούρκους αμπελουργούς.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο Γιάννης Αποστολίδης θα είναι ο πρώτος αμπελουργός που θα καλλιεργήσει στην Ελλάδα αυτήν την ποικιλία με την Ελληνική ονομασία «.

Εύχομαι τα φυτά αυτά να είναι μία ακόμα γέφυρα στον δρόμο του κρασιού που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Οι διαλεκτοί αμπελώνες της οικογένειας Αποστολίδη, βρίσκονται στις υπώρειες του Μακεδονικού όρους Λεκάνη, στα σύνορα με τον ποταμό Νέστο και τη Θράκη, σε υψόμετρο 350 μέτρα

Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν το 1980 από τον Ευθύμιο Αποστολίδη. Μεταδίδοντας την αγάπη του για το κρασί στο γιο του Ιωάννη Αποστολίδη, ο οποίος συνέχισε την ενασχόλησή του με την αμπελοκαλλιέργεια, ώστε το 2000 να έχει 50 στρεμ. Ιδιόκτητους αμπελώνες, καλλιεργώντας γαλλικές ποικιλίες όπως syrah, merlot Και chardonnay.
Το 2010 φυτεύτηκαν ακόμη 50στρεμ. Με ελληνικές και ξένες ποικιλίες (ασύτρικο, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, sauvignon blanch).
Σήμερα, οι αμπελώνες καλύπτουν έκταση 100 στρεμμάτων, σε μια χαρισματική περιοχή με αργιλοπηλώδες έδαφος και ένα ιδιαίτερο μικρόκλιμα.
Το οινοποιείο βρίσκεται στο γραφικό , πετρόκτιστο χωριουδάκι Διαλεκτό του Ν.Καβάλας.
Το ΚΕΛΑΡΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ δημιουργήθηκε το 2007 και διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές με ψυχόμενο μανδύα και αυτόματη γραμμή εμφιάλωσης. Επίσης εφαρμόζεται το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.
Λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γής βρίσκεται το πέτρινο κελάρι, όπου εκέι ωριμάζουν και παλαιώνουν τα κρασιά μέσα σε δρύινα βαρέλια σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Στο χώρο αποθήκευσης τα εμφιαλωμένα κρασιά ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες. Η χρήση παραδοσιακών και κλασικών με΄θοδων οινοποίησης μας οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.
Στο οινοποιείο ΚΕΛΑΡΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ λειτουργεί κατάστημα πώλησης κρασιών.

Προϊόντα

 Syrah
Επιτραπέζιος ξηρός οίνος
 Merlot
Επιτραπέζιος ξηρός οίνος
 Διαλεκτός Οίνος
Λευκός
Ερυθρός
 Rose Syrah
Επιτραπέζιος ξηρός οίνος

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *