Διαμαρτυρία για την κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς από κατοίκους του Ορεινού Νέστου .

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των συνδημοτών μας,συνομιλώντας με αρκετούς κατοίκους των ορεινών περιοχών ,  εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Σταυρούπολη.

Ειλικρινά θεωρούμε πως είναι μια απόφαση ακατανόητη που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους στα ορεινά της Ξάνθης και του Νέστου (λόγω αποστάσεως από την Χρυσούπολη ) στις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Η Τράπεζα Πειραιώς στην Σταυρούπολη εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή όχι μόνο του δήμου Ξάνθης αλλά και του δήμου Νέστου . Οι χιλιομετρικές αποστάσεις σε σχέση με τα πλησιέστερες Τράπεζες θα ξεπερνούν με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Σταυρούπολη τα 30-40 χλμ.

Εξυπηρετεί λοιπόν μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Διεκπεραιώνονται συναλλαγές των πολιτών, πληρώνονται συντάξεις κτλ, σε μια περιοχή όπου ο πληθυσμός ηλικιακά είναι αρκετά μεγάλος . Άλλωστε είναι γνωστό πως πολλοί ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής στα ορεινά του Νέστου (Λεκάνη -Κεχρόκαμπο κλπ ) δεν έχουν πρόσβαση όλοι στα συστήματα της νέας τεχνολογίας (κάρτες αναλήψεων, e-Baking..) και πως γι’ αυτούς είναι δύσκολες, χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες οι μετακινήσεις τους σε άλλα μέρη. Εξάλλου πιστεύουμε πως είναι οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του, καθώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο, ο οποίος εμπιστεύεται εδώ και πολλές δεκαετίες τις καταθέσεις του αποκλειστικά στο εν λόγω κατάστημα της Σταυρούπολης.

Επίσης στην περιοχή της Σταυρούπολης δεσπόζει ο ποταμός Νέστος σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ανεκτίμητης αξίας που βρίσκεται στα 2-3 χλμ από το τραπεζικό κατάστημα το οποίο 13 Φεβρουαρίου 2018  θα κλείσει.

Η επισκεψιμότητά του ποταμού κάθε χρόνο είναι ανοδική με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην μπορούν πλέον να  εξυπηρετούνται . Ο Τουρισμός λοιπόν αποτελεί πρωταρχικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και γι’ αυτό το λόγο δεν δύναται να μην μπορεί να συντηρηθεί ένα κατάστημα Τράπεζας όταν αυτό καθημερινά έχει πληθώρα συναλλαγών και εξυπηρετεί και τις ορεινές περιοχές του Νέστου.

Επειδή νομίζουμε εμείς αλλά και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών  ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός στην Σταυρούπολη και επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας.

Η Τράπεζα Πειραιώς στην Σταυρούπολη  όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά να οργανωθεί και να στελεχωθεί ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Επιστολή διαμαρτυρίας  από τον κ. Αλέξανδρο Μουστακίδη .

ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ .

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ…!!!

Chrysoupoli News  Θεωρούμε πως η απόφασής  αυτή για την αναστολή λειτουργίας του ανωτέρω υποκαταστήματος, είναι εντελώς λανθασμένη και έχει ληφθεί, χωρίς να υπολογιστούν πολλές άλλες παράμετροι, που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης, όσον αφορά την λειτουργία της.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Σταυρούπολη, τυχαίνει να είναι το μοναδικό υποκατάστημα Τράπεζας, που βρίσκεται στο παραμεθόριο μεταξύ των δήμων Ξάνθης και Νέστου περιοχή που εξυπηρετεί τους κατοίκους (στην πλειονότητα ηλικιωμένους!)

Παρακαλούμε θερμά αλλά και  ευελπιστούμε να επανεξετάσουν οι αρμόδιοι την απόφαση και να την ανακαλέσουν .

Κώστας Χιώτης 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *