Ενημερωτική εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών από τον πάτερ Παύλο στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 30 Ιανουαρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, όπως καθιερώθηκε από το 1100 μ.Χ..

Η γιορτή τους, από το 1842, λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, μια και οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι: ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Εχθές , Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, παραμονή της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, και σύμφωνα με τη νέα Υπουργική απόφαση με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ ουσών του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, αφιερώθηκε χρόνος από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Στο σχολείο μας παραβρέθηκε ο Ιεροκήρυκαs  της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου,πάτερ Παύλος, μετά από πρόσκληση της φιλολόγου κ. Αμοιρίδου Σοφίας και της Διεύθυνσης του σχολείου, ο οποίος μέσα από μία υπέροχη ομιλία, η οποία καθήλωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο των Τριών Ιεραρχών και γιατί η εκκλησία μας τους γιορτάζει στις 30 Ιανουαρίου.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές  ευχαριστούν τον πάτερ Παύλο  που παραβρέθηκε στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ .

Απολυτίκιον των Τριών Ιεραρχών

«Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τον Μέγαν, και τον Θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι, πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν· αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν».

Chrysoupoli News

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *