ΣΕΚΑΠ: Παράταση ενός μήνα στην αγωνία των εργαζομένων

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής για την αίτηση αναστολής σχετικά με τον καταλογισμό προστίμου 38 εκατομμυρίων ευρώ και κατ’ επέκταση την απαγόρευση που είχε επιβάλει το Τελωνείο στη διάθεση προϊόντων της εταιρείας ΣΕΚΑΠ στην εσωτερική αγορά.

Επομένως, μέχρι τον Φεβρουάριο θα ισχύει η προσωρινή διαταγή -που εκδόθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες- για απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας, με τους 170 εργαζομένους να επιστρέφουν στην εργασία τους: και την αγωνία τους να παρατείνεται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αναμένοντας την απόφαση που είτε θα τους καθησυχάσει είτε θα τους οδηγήσει στην ανεργία.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο, υπογραμμίστηκε ότι είναι εθνικό συμφέρον η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι εκπροσωπήθηκαν με δικηγόρο, ενώ η συζήτηση έγινε μέσα σε πλήθος εργαζομένων και αλληλέγγυων, καθώς και υπό την παρουσία δεκάδων εμπόρων-μελών του επαγγελματικού επιμελητηρίου και συμβούλων του δήμου Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι πολλά καταστήματα ήταν κλειστά σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν με σθένος «τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της».

Όπως τονίζουν, θα αγωνιστούν ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και έναν από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει τη Θράκη. «Μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης» καταλήγουν.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *