Περιβαλλοντικά προβλήματα στη ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ – Φωτογραφίες

Όλοι γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και  όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που δίχως σκέψη πετούν τα σκουπίδια τους δεξιά και αριστερά, θεωρώντας  ασήμαντο το πέταγμα πιστεύοντας…  ότι σύντομα θα γίνει η περισυλλογή.  

Για πολλούς μήνες και πολλές φορές για χρόνια όμως …δεν υπάρχει ακόμη και η στοιχειώδεις κινητοποίηση για την περισυλλογή και η  προσβλητική εικόνα παραμένει ως έχει .

Οι συνέπειες αυτής της σύγχρονης μορφής ρύπανσης είναι ιδιαίτερα καταστροφικές τόσο για τα φυσικά οικοσυστήματα αλλά και για τα προστατευόμενα είδη που ζουν σε αυτά όσο και για τον άνθρωπο

Σε αυτή την τραγική κατάσταση μερίδιο ευθύνης έχουν αναμφίβολα και οι πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο συμβάλλουν στο πρόβλημα, με την ασυνείδητη ρίψη σκουπιδιών καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ταυτόχρονα το ανέχονται, παραμένοντας αδρανείς θεατές καθώς και η αρμόδια υπηρεσία του εκάστοτε δήμου που δεν ασχολείται με την περισυλλογή .

Φωτογραφίες με ανάλογο υπαρκτό προβληματισμό μας ήρθαν από την περιοχή της Ν. Καρυάς με πλαστικά που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον τοπικό οικισμό όπου σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η περιοχή χρειάζεται άμεση αποκομιδή διότι μεταμορφώνεται σταδιακά σε κανονικό σκουπιδότοπο . 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *