Αδέσποτα ζώα: Ενέργειες του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Καβάλας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατά τον μήνα Αύγουστο από το αρμόδιο συνεργείο περισυλλογής και διαχείρισης του Δήμου Καβάλας έγιναν οι εξής δράσεις:

  • Αντιμετωπίστηκαν εννιά (9) έκτακτα κτηνιατρικά περιστατικά
  • Έγιναν πέντε (5) στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκυλιών)

Όλες οι παραπάνω ενέργειες έγιναν πλέον των καθημερινών εργασιών του συνεργείου δηλαδή: την σίτιση σε διάφορα σημεία αλλά και την φροντίδα, καθαρισμό, κοινωνικοποίηση καθώς και σίτιση στον κλειστό χώρο της προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων που έχει διαμορφωθεί ειδικά .

Επίσης γνωστοποιείται ότι για όλα τα σκυλιά που γίνεται διαχείριση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιείται έλεγχος ύπαρξης microchip με το ειδικό scanner που διαθέτει η Υπηρεσία.

 Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, γίνεται η τοποθέτησή του από τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται βιβλιάριο υγείας και γίνεται εμβολιασμός (πολλαπλό και αντιλυσσικό εμβόλιο).

Μ αυτό τον τρόπο σταδιακά γίνεται η ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός όλων των αδέσποτων ζώων του Δήμου.

Chrysoupoli News  Ανάλογες ενημερώσεις καλό θα ήταν να υπάρχουν στο τέλος κάθε μήνα και στο Δήμο Νέστου στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών στην επαρχία Νέστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *