Χρυσούπολη : Η επίκαιρη κωμωδία «Φον Δημητράκης» από τη Θεατρική Ομάδα Χρυσοχωρίου.

Με ένα ιδιαίτερα επίκαιρο έργο , συνεχίζει την πορεία του η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου .

Ο «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά, ένα θεατρικό κείμενο με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις,το οποίο γράφτηκε το 1946, στην περίοδο του Εμφυλίου.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας ανίκανος και ψεύτης πολιτευτής, ένας δειλός ο οποίος θέλει πάση θυσία να καθίσει στην υπουργική καρέκλα . Όταν του δίνεται η ευκαιρία, να γίνει υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης, τότε χάνει το μέτρο, γελοιοποιείται για χάρη της εξουσίας, και σφιχταγκαλιάζεται με την υπουργική καρέκλα, που δε θέλει με τίποτε να χάσει.

Στην οικογένεια αυτού του προδότη, όμως, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις : ο γιος είναι αντάρτης στο βουνό ενώ η κόρη κι η αδερφή του ενώνονται για να μεταφέρουν πίσω από την πλάτη του τρόφιμα και πολεμοφόδια στους αντάρτες.
Στο έργο θίγεται το πάντα επίκαιρο θέμα της αρρωστημένης φιλοδοξίας και της εξάρτησης του ανθρώπου με την εξουσία .
Θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στις 21, 22, 27 και 28 Οκτωβρίου 
Το έργο σκηνοθετεί η κ.Βονικάκη Δάφνη .

Παίζουν : Σουσαμλής Φώτης ,Νατάσα Τσεμαλίδου ,Δάφνη Βονικάκη ,Λίνα Κατσάνη ,Χρήστος Πουλουξής ,Αναστασία Χοτζούδη ,Ειρήνη Πυλαρινού ,Στάθης Αρσένογλου .Γεωργία Μάλλιου ,Βούλα Παναγιωτίδου Χοτζούδη ,Μαντώ Κουκίδου ,Γιώργος Μακκίδης Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Μουσική διδασκαλία :Φιλιώ Αϊβαζίδου ,
Φωτισμός :Σαράντης Μιτζιρίκης ,
Μακιγιάζ κομμώσεις Βιργινία Ιατρού και Ελισάβετ Καφετζοπούλου
Σκηνικά Κοτζαπαναγιωτης Γιαννης

Φωτογραφίες από την πρόβα στο Δημοτικό θέατρο .

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *