Παύλος Ζησίμου: Ποιος φοβάται τις εκλογές του Επιμελητηρίου;

Ο υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Καβάλας Παύλος Ζησίμου καταγγέλλει την απερχόμενη Διοίκηση για μεθοδεύσεις που πλήττουν το ίδιο το κύρος του Επιμελητηρίου.

Στις 10-11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές διεργασίες οι οποίες θα κορυφωθούν με εκλογές,προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος σε Θάσο ,Καβάλα,Νέστο και Παγγαίο να εκλέξει τον νέο του πρόεδρο. Η αποστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει  κύριο μέλημα ως γνωστόν τη στήριξη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας σε όλο το Ν. Καβάλας.

Η υποψηφιότητες για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας, με τα σημερινά δεδομένα, είναι αυτή του νυν Αντιπροέδρου Μάρκου Δέμπα του Κίμωνα Παπαδόπουλου καθώς και του Παύλου Ζησίμου από την Χρυσούπολη .

Σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Ζησίμου  γνωστοποιεί τα εξής

«Η προεκλογική περίοδος στο Επιμελητήριο Καβάλας δεν εξελίσσεται ομαλά.

Εγκαίρως ζητήσαμε από τη Διεύθυνση του φορέα να μας γνωστοποιήσει τη λίστα των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, όσων δηλαδή θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές.

Ζητήσαμε δηλαδή τις ίδιες λίστες που μας έδιναν και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το Επιμελητήριο αρνήθηκε να δώσει τέτοια στοιχεία στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, επικαλούμενο προσωπικά δεδομένα (!) προφανώς επειδή κάποιοι φοβούνται την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Φαίνεται ότι κάποιοι κάνουν τα αδύνατα – δυνατά ώστε να μην έρθει κόσμος να ψηφίσει.

Η προθεσμία που υπάρχει για τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου για την εξόφληση οφειλών, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου, εκπνέει στο τέλος του μήνα.

Κάθε μέρα που περνά, μετράει εις βάρος της επιτυχίας της εκλογικής διαδικασίας, εν γένει, αλλά και εις βάρος του ίδιου του θεσμού που ονομάζεται Επιμελητήριο.

Μπορεί ορισμένοι να ονειρεύονται «εκλογές για λίγους». Εμείς θέλουμε στις εκλογές να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για το Επιμελητήριο, να αρνείται να δώσει στους υποψηφίους τη λίστα των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών.

Ήδη μεγάλα επιμελητήρια σε όλη τη χώρα προβαίνουν επισήμως στην καταγραφή και διανομή τέτοιων λιστών στους ενδιαφερόμενους ενώ ορισμένα την έχουν αναρτήσει ακόμη και στις ιστοσελίδες τους.

Το Επιμελητήριο Καβάλας σήμερα, ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας. Φοβάται τη Διαφάνεια.

Θα συνεχίσουν έτσι»;

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *