Ημερίδα στην Χρυσούπολη από την UNESCO Con-E-Ect σχετικά με την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» .

Ενημερωτική εκδήλωση που αφορά την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO διοργανώνει η Έδρα της UNESCO Con-E-Ect που φιλοξενείται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (EMATTECH), σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας – Ισμαρίδας στις 19-20 Οκτωβρίου στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Το γεγονός ότι στο Δέλτα του Νέστου υπάρχουν υπολείμματα του αρχέγονου δάσους, είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την ένταξή του στο πρόγραμμα. Το εν λόγω δάσος ίσως είναι από τα πιο αρχέγονα ολόκληρης της Ευρώπης

Αν φυσικά η προσπάθεια επιτευχθεί και η εν λόγω περιοχές ενταχθούν  στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO  η Καβάλα θα έχει δύο περιοχές στους καταλόγους της UNESCO τους Φιλίππους  και παραποτάμιο δάσος του Νέστου. Φυσικά το γεγονός αυτό θα αλλάξει και τον τουριστικό χάρτη της περιοχής μας.

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *