Ώρα αποφάσεων για Λιπάσματα και ΔΕΠΑ- Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ELFE- Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή στην παροχή αερίου.

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του εργοστασίου λιπασμάτων. Η ΔΕΠΑ απειλεί να κλείσει τη στρόφιγγα αν η ELFE δεν πληρώσει μέχρι την Παρασκευή

Νέα τροπή παίρνει το σίριαλ της τροφοδοσίας από τη ΔΕΠΑ με αέριο προς την εταιρεία Λιπασμάτων ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Την Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει η ELFE, δηλαδή να συνεχίσει προσωρινά να τροφοδοτείται από τη ΔΕΠΑ με αέριο, πληρώνοντας τη ΔΕΠΑ με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Τον Ιούλιο 2017 οι δυο μέτοχοι της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, υπό το βάρος ληξιπρόθεσμων χρεών που αγγζίουν τα 110 εκ. ευρώ και ενώ το θέμα είναι εραυνάται από την Εισαγγελία, ζήτησαν την προκάλυψη της κατανάλωσης με 50% μετρητά και την απομείωση της οφειλής.

Αμέσως η ELFE κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας και πήρε προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της παροχής αερίου μέχρι και την εκδίκασή τους.

Στις 29 Αυγούστου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας αποφάσισε ότι μέχρι να εκδοθεί η τελική του απόφαση, παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή, την έκδοση της οποίας είχε πετύχει η ELFE, αλλά τροποποιημένη. Συγκεκριμένα, η απόφαση του Πρωτοδικείου όριζε ότι η προπληρωμή για την εβδομαδιαία κατανάλωση φυσικού αερίου μπορεί να συνεχίσει να γίνεται με μεταχρονολογημένες επιταγές, αρκεί ωστόσο αυτές να είναι έκδοσης πελατών της ELFE, και όχι δικές της ή συνδεδεμένων με την ίδια εταιρειών. Στην πράξη δηλαδή η όλη διαδικασία γινόταν πιο “αυστηρή».

Ωστόσο, η νομική ομάδα της ΔΕΠΑ προβάλλοντας ενστάσεις αρμοδιότητας «κατέβασε» την υπόθεση από τη Καβάλα στα δικαστήρια της Αθήνας. Το Σεπτέμβριο το σίριαλ συνεχίστηκε καθώς η εταιρεία Λιπασμάτων κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας καινούργια προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικειο Αθηνών, όπως ήταν πλέον υποχρεωμένη.

Το τελευταίο ωστόσο που συνεδρίασε την Παρασκευή απέρριψε το αίτημά της ανοίγοντας τον δρόμο για διακοπή της παροχής σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι όροι προπληρωμής τους οποίους έχουν θέσει οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ : Δηλαδή είτε προκαταβολή τοις μετρητοίς για το 50% του αερίου που παραλαμβάνει, είτε διακοπή της παροχής αερίου.

Εξώδικο απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΠΑ στην ELFE σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου, καλώντας την να πληρώσει ως την Παρασκευή τοις μετρητοίς για το 50% του αερίου που παραλαμβάνει, διαφορετικά της διακόπτει την παροχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *