Ένα σημαντικό έργο, επανέρχεται λειτουργικό για τη Θάσο .

Μετά από αρκετές δεκαετίες το Φράγμα των Μαριών επανέρχεται ώστε να καταστεί λειτουργικό και αποδοτικό για το νησί της Θάσου.

Ξεκίνησαν, σήμερα, οι εργασίες αποκατάστασης του Φράγματος των Μαριών στην ορεινή περιοχή βόρεια του ομώνυμου οικισμού της Θάσου. Το Φράγμα, το οποίο είχε κατασκευασθεί γύρω στο 1984, είχε παύσει να είναι χρηστικό μετά τις πυρκαγιές του 1989, οπότε μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών συγκεντρώθηκαν και συμπλήρωσαν τόσο το Φράγμα αυτό καθεαυτό όσο και την λεκάνη ηρεμίας (πρόφραγμα) μην αφήνοντας περιθώριο για τη συγκέντρωση νερού.

Με το έργο της αποκατάστασης θα επανέλθει το Φράγμα στην πραγματική του χωρητικότητα και θα καταστεί λειτουργικό, ενώ το νερό του θα αξιοποιείται τόσο για αγροτική χρήση (άρδευση) όσο και για λόγους που ανάγονται σε θέματα πολιτικής προστασίας (ενδεχόμενη περίπτωση πυρόσβεσης).

Σημειώνεται ότι το Φράγμα αποτελούσε και θ’ αποτελέσει ξανά χώρο ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος αλλά και χώρο επίσκεψης τουριστών και επισκεπτών του νησιού. Όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για όλους τους παραπάνω λόγους προσδοκούν την αποκατάστασή του. 

Σήμερα, επισκέφθηκε τον χώρο και τις εργασίες που γίνονται, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θάσου, κ. Σταύρο Τσολάκη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας, κ. Θωμά Καραβά και τον μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας, κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο. Παρόντες, επίσης, ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Κοινοτάρχης των Μαριών, κ. Νίκος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαριών, κ. Μιχαήλ Κουλούσης και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Μαριών, κ.κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου και Δημήτρης Μαριολίδης.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό έργο για τη Θάσο και ιδιαίτερα για το νότιο μέρος της, το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας επί δεκαετίες. Ήδη με ενέργειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ειδικότερα της ΠΕ Καβάλας, δρομολογήθηκε η επαναφορά του στη χρήση των κατοίκων και στην υπηρεσία της ανάπτυξης του νησιού».

Φωτογραφίες από το Φράγμα των Μαριών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *