Σε ποιο χωριό του Νέστου βρίσκεται ένας «αργός και επικίνδυνος δρόμος » ΦΩΤΟ

Οι επισκέπτες οδηγοί στα Ορεινά του Νέστου βιώνουν τον τρόμο, ειδικά σε όσους τον διασχίζουν για πρώτη φορά …Απόσταση 6 χιλιόμετρα ..χρόνος 45 λεπτά…!

Ο λόγος για τον δρόμο που ενώνει τα χωριά Σκοπό -Διπόταμο , στα Ορεινά του Νέστου. Η οδήγηση εκεί είναι πραγματικά πρόκληση και συνάμα επικίνδυνη ακόμη και για τους τολμηρούς οδηγούς.

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, οι πέτρες που υπάρχουν στο οδόστρωμα σε συνδυασμό με την ομίχλη και το παγετό καθιστούν το δρόμο απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται να επιλέγουν διαφορετική διαδρομή, κάνοντας ένα πραγματικά μεγάλο κύκλο ,διανύοντας πολλά χιλιόμετρα επιπλέον.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπως μας περιγράφουν οι κάτοικοι, κατά τα οποία επισκέπτες το καλοκαίρι  κάνοντας χρήση του GPS προσπάθησαν να κατέβουν το δρόμο από το Σκοπό για Διπόταμο με τα αυτοκίνητα τους, στην πορεία τρομοκρατήθηκαν …..από την επικινδυνότητα και τα ακινητοποίησαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ντόπιων κατοίκων για βοήθεια

Ο δρόμος αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη διαδρομή εδώ και πολλά χρόνια δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την τύχη του. Οι κάτοικοι διασχίζουν καθημερινά αντί για 6-7 χιλ προκειμένου να βρεθούν από Σκοπό σε Διπόταμο και αντίστροφα,σχεδόν 30 χιλιόμετρα επιπλέον εδώ και αρκετά χρόνια διότι κανένας δεν ασχολείται με το πρόβλημα.όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής .

6 χιλιόμετρα σε χρόνο 45 λεπτά …τόσο χρονομέτρησαν οι κάτοικοι την διαδρομή Σκοπό -Διπόταμο αν είναι δυνατόν!

Ευελπιστούν με την δημοσιότητα που δίνουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ,κάποιος να ενδιαφερθεί περισσότερο μάλιστα προσκαλούν τον οποιοδήποτε για ένα μικρό οδοιπορικό με το Ι.Χ του

Ο δρόμος όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό ήταν στρωμένος με χαλίκια κάποτε και σε μερικά σημεία υπήρχε και ασφαλτόστρωση τώρα συναντάς τεράστιες λακκούβες όπου δυσχεραίνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Φωτογραφίες από το δρόμο Σκοπός -Διπόταμος. ( υψόμετρο 581 μέτρα)

6 χιλιόμετρα σε χρόνο 45 λεπτά ..ας ξεκινήσουμε.

 

Οι φωτογραφίες που είδατε αφορούν τη διαδρομή με το κίτρινο χρώμα είναι μόλις 6 χιλιόμετρων και ενώνει τα δύο χωριά Σκοπός και Διπόταμος καθώς και δυο περιφερειακούς δρόμους .

Στην επόμενη φωτογραφία με το κίτρινο χρώμα (30 χιλιόμετρα) είναι η διαδρομή που κάνουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες , ένα πραγματικά μεγάλο και άσκοπο κύκλο ενώ η πραγματική απόσταση είναι η διαδρομή με το κόκκινο χρώμα (6 χιλιόμετρα).

Chrysoupoli News Μια διαδρομή με μόλις 6 χιλιόμετρα ,ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια κατοίκους στα ορεινά του Νέστου αναγκάζοντας να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα επιπλέον σε καθημερινή βάση ,δίχως μάλιστα να υπάρχει όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των δυο χωριών το παραμικρό ενδιαφέρον για να καταστεί προσπελάσιμος ο δρόμος.

Μήπως ήρθε η ώρα κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά και να λύσει τα προβλήματα αυτά ?..

Chrysoupoli News.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *