Στις 1 Οκτωβρίου 2017 η “Γιορτή κτηνοτροφίας” στον Πλαταμώνα του Δήμου Νέστου!

Η συγκεκριμένη γιορτή που έχει γίνει θεσμός, προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών στα ορεινά του Δήμου Νέστου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διοργανώνουν την 19η Γιορτή της Κτηνοτροφίας στην Τ.Κ. Πλαταμώνα,εκδήλωση για την ορεινή κτηνοτροφία .

Πλήθος κόσμου αναμένεται να τιμήσει  από τις 11 το πρωί με την παρουσία του την εκδήλωση στην Τ.Κ. Πλαταμώνα, έχοντας φυσικά όπως πάντα τη δυνατότητα να γευτεί  το γνωστό τοπικό έδεσμα (βραστή γίδα)  και φυσικά να διασκεδάσει σε μια πραγματικά όμορφη μουσικοχορευτική ποντιακή εκδήλωση. 

Συνήθως πάνω από 500 κιλά κρέας γίδας, μαγειρεύονται στο χωριό σε μια υπέροχη σούπα και προσφέρονται στους επισκέπτες που θα βρεθούν στον Πλαταμώνα . Στους δρόμους του χωριού στήνεται ένα πολύχρωμο παζάρι, όπου  μπορείς να βρεις προϊόντα της περιοχής, κάστανα, κράνα, πατάτες, τυρί, κ.ά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως πάντα ξεκινά νωρίς και καλό θα είναι 11:00-11:30 να είστε στο Πλαταμώνα και στα Ορεινά του Νέστου. 

Chrysoupoli News Η ζωή των κτηνοτρόφων στα ορεινά του Νέστου είναι ζωή δύσκολη , σκληρή , λυτή , απλή , μέσα στη φύση , αντάμα με τον αγέρα , τα γάργαρα νερά , τα πουλιά , τα αγρίμια , τα δάση , αλλά και ωραία συνάμα παρά την σκληράδα της . Μας προσκαλούν λοιπόν στη μεγάλη γιορτή τους 1 Οκτωβρίου, εμείς απλώς ….συμμετέχουμε από καρδιάς .

Οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι περιμένουν και οργανώνουν την γιορτή τους , αγαπημένοι , χαμογελαστοί με τις ψυχές τους γεμάτες από ωραία αισθήματα και συναισθήματα .Έχουν όμως και προβλήματα ,φυσικό άλλωστε που απαιτούν λύσεις και σεβασμό στον κόπο και τον ιδρώτα τους.

Κώστας Χιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *