Στην έκθεση “Tour Natur 2017” η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Mythos Adventure Thassos Island .

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το τριήμερο 1 με 3 Σεπτεμβρίου η έκθεση “Tour Natur 2017”. 

Ο εναλλακτικός τουρισμός, όπως διαπιστώθηκε στην έκθεση, αποτελεί την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως.H ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αποτέλεσε το κίνητρο για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Mythos Adventure Thassos Island .

Δεν υπήρξε συμμετοχή από τον Δήμο Νέστου στην μεγαλύτερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού.

Η παρουσία του MYTHOS από τη Θάσο εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για την βελτίωση της τουριστικής περιόδου,μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού,αθλητικού περιπατητικού,περιβαλλοντικού,πολιτιστικού,θρησκευτικού,αγροτουρισμού,οι οποίες θα προσελκύσουν στην ευρύτερη περιοχή Θάσου-Νέστου επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν 365 μέρες το χρόνο και μπορούν να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας μας.

Μιλώντας www.money-tourism.gr για τη συμμετοχή της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Κώστας Αντωνιάδης, είπε: “Η Tour Natur προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση και άλλες δραστηριότητες στη φύση. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Γερμανίας λατρεύει την πεζοπορία και ένας σημαντικός αριθμός Γερμανών τουριστών θέλει να συνδυάζει τις διακοπές με το συγκεκριμένο χόμπι. Εμείς ως Περιφέρεια εντάξαμε στο πρόγραμμά μας και εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως η Tour Natur, για να αναδείξουμε τη μεγάλη δυναμική της Περιφέρειάς μας και των δύο νησιών μας. Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, επιβάλλεται να αναδείξουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε ως προορισμός».

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την έκθεση .

Chrysoupoli News

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *