Η πατάτα και η Λεκάνη σήμερα γιορτάζουν.

Η Λεκάνη ένα όμορφο γραφικό χωριό στα ορεινά του Νέστου που έχει πολλούς λόγους για να το επισκεφτεί κάποιος και η γιορτή της πατάτας  που θα ξεκινήσει σε λίγο …..είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Παραδοσιακά υπάρχει άλλη μία αφορμή – πρόκληση για τους καλοφαγάδες. Η πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη . Με την πείρα πλέον αρκετών χρόνων ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Ρίζες οργάνωσε και την σημερινή γιορτή . Όσοι λατρεύουν την πατάτα δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να βρεθούν στην περιοχή της Λεκάνης  σήμερα 3 Σεπτεμβρίου από τις πρωινές ώρες.

Και όλα αυτά …βέβαια υπό τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και χορών που θα σας κρατήσουν κεφάτους μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ο «Χρυσός» της περιοχής

Με την καλλιέργεια της πατάτας ασχολείται σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής διότι το μικρο κλίμα της περιοχής  την κάνει μια από τις πιο ποιοτικά καλύτερες πατάτες στον κόσμο .

Η εκδήλωση πραγματοποιείτε όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ποιοτικού προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές φαγητών με βάση την πατάτα Λεκάνης ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού με δεκάδες διαφορετικές συνταγές που περιμένουν τους επισκέπτες να τις απολαύσουν.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη .

Ανεβαίνοντας σήμερα στη δροσερή Λεκάνη μην ξεχάσετε την φθινοπωρινή ενδυμασία το κέφι και φυσικά το πρωινό καφεδάκι στη Κρύα Βρύση 3-4 χιλιόμετρα  πριν την Λεκάνη στον όμορφο Διπόταμο σε ένα χώρο που δημιούργησαν δυο νέοι άνθρωποι ο Τηλέμαχος και η Αναστασία .

Chrysoupoli News  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *