Ισχυρή χαλαζόπτωση την Κυριακή 18 Ιουνίου στη ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ -Ζημιές σε καλλιέργειες . ΦΩΤΟ

Φωτογραφία κ. Γρηγόρης

Χαλαζόπτωση έπληξε την Επαρχία Νέστου και συγκεκριμένα την περιοχή της Νέας Καρυάς την Κυριακή 18 Ιουνίου η οποία ,όπως αναφέρουν και οι πρώτες πληροφορίες προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής .

Η χαλαζόπτωση ήταν έντονη σε συγκεκριμένη περιοχή  όπως διαπιστώνουμε και από το οπτικό υλικό που μας έστειλαν προς ενημέρωση φίλοι του Chrysoupoli News κάτοικοι της Ν. Καρυάς .

Η διαδικασία ελέγχου από αρκετούς αγρότες είναι σε εξέλιξη και υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και φυσικά να υπάρξουν και οι πρώτες εκτιμήσεις όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Πουλουκτσής μέλος ομάδος παραγωγών στη περιοχή του Νέστου.

 

Η αντιχαλαζική προστασία με δίχτυα  βοήθησε τους αγρότες να αποφύγουν την ολική καταστροφή της παραγωγής, όμως οι ζημιές σε καλλιέργειες που δεν διαθέτουν το παραπάνω σύστημα προστασίας είναι αρκετές με τις πρώτες εκτιμήσεις να ξεπερνούν τα προβλήματα σε 1.000 στρ.   (ακτινίδια ,αχλάδια κλπ)

Ποσότητα χαλαζιού στο αντιχαλαζικό δίχτυ ..ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ 18 Ιουνίου 2017

 

Φωτογραφία από τις ζημιές στη φετινή παραγωγή  -ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ 18 Ιουνίου 2017

Chrysoupoli News Η άμεση απογραφή -εκτίμηση του ΕΛΓΑ επιβάλλετε για την αποκατάσταση των ζημιών για τους αγρότες του Νέστου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *