Δράση καθαρισμού και προβληματισμός για την παραλία από τους κατοίκους του Αγιάσματος .

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης διοργανώνει, καθαρισμό στην Λιμνοθάλασσα Αγιάσματος, την Τετάρτη 21-6-17 όπου και απευθύνει ανοικτό κάλεσμα – πρόσκληση προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συμβάλλον έτσι ώστε να καθαριστεί μια από τις καλύτερες περιοχές μας .

Στην προσπάθεια αυτή, καλούμε και εμείς με την σειρά μας να συμμετάσχουν στην παραπάνω προσπάθεια  εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και σύλλογοι του Νέστου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αξία του εθελοντισμού, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά για καθαρότερο περιβάλλον και ανάδειξη της αισθητικής και της ομορφιάς των ακτών της επαρχίας ΝΈΣΤΟΥ.

Σημείο συνάντησης η «Φωνή της Αμερικής» για το Κυνηγετικό Σύλλογο Χρυσούπολης Τετάρτη 21-6-17, στις 16:30 μ.μ.

…………………………………………………………………………………………….

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην παραλία Αγιάσματος. 

Συγκεκριμένα στο Chrysoupoli News έχουν γίνει αναφορές για σοβαρά προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό της παραλίας με εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν και που υπάρχουν όπως ενημερωθήκαμε σε εκκρεμότητα από το 2016 καθώς και αναφορές για συχνότερη καθαριότητα της παραλίας και των δρόμων όπου τα χόρτα εμποδίζουν και χρειάζονται άμεσα κόψιμο .

Στην  παραλία χρειάζονται περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων καθώς και ορισμένοι μπλέ κάδοι ανακύκλωσης που δεν υπάρχουν.

Εργασίες παρατηρήσαμε όμως να έχουν γίνει  (τοποθέτηση πλακών από μάρμαρα) στην είσοδο του αλιευτικού  λιμανιού γιατί όπως μας είπαν ντόπιοι ψαράδες η θάλασσα τρώει το στόμιο και κλείνει το λιμάνι .

Σε όλη την παράλληλη  διαδρομή με τη θάλασσα το μονοπάτι θέλει καθαριότητα (απορρίμματα -χόρτα).

Αναφέρθηκε από ντόπιους κατοίκους ενώ υπάρχει υδροδότηση  δεν υπάρχει  στο συγκεκριμένο σημείο παροχή ρεύματος για τους μόνιμους οικισμούς κοντά στη θαλασσα .

Δεν υπάρχουν υποτυπώδες υποδομές φιλοξενίας επισκεπτών σε όλη την παραλία Αγιάσματος ,ευελπιστούμε να απόδοση προσπάθεια που γίνετε για την χρήση του αιγιαλού .

Πρόσφατα ο δραστήριος τοπικός πολιτιστικός -αλιευτικός σύλλογος πραγματοποίησε και αυτός μες τη σειρά του πετυχημένη δράση καθαρισμού της παραλίας προκειμένου οι επισκέπτες να συναντούν ένα όμορφο περιβάλλον και καθαρή την ακτή του Αγιάσματος .

Chrysoupoli News

 

 

 

One thought on “Δράση καθαρισμού και προβληματισμός για την παραλία από τους κατοίκους του Αγιάσματος .

  1. Είμαι από το Αγίασμα και επισκέπτομαι την παράλια περιοχή χειμώνα – καλοκαίρι.

    Πολλή καλή η πρωτοβουλία.!! Ο σύλλογος του χωριού κάθε χρόνο στις 5 Ιούνη , παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, προβαίνει σε δράση καθαρισμού της παραλίας. Παρ΄όλα αυτά δεν επαρκεί. Η ψαράδες που ψαρεύουν από την παραλία θεωρούν καλό να εγκαταλείπουν μπουκάλια,κουτιά κ.λ.π και να μην τα παίρνουν μαζί τους. Φταίει άραγε το ότι εκεί δίπλα τους δεν υπάρχει κάδος; δεν νομίζω!! οι παρακείμενοι δρόμοι, παράλληλα με τη θάλασσα είναι διάσπαρτοι από κυνηγετικές σφαίρες και υπολείμματα από φωτιές που ανάβουν οι κυνηγοί.
    Άρα η καθαριότητα της περιοχής είναι ευθύνη όλων. Των ανθρώπων που διαμένουν εκεί, των επισκεπτών και των κυνηγών. Η μια μέρα το χρόνο δεν αρκεί. Μια σακούλα στην τσέπη και μαζεύουμε σκουπιδάκια όποτε πάμε εκεί. Όλα είναι θέμα παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *