Στο νοσοκομείο Καβάλας εγκρίθηκε καινούργιος ιατρικός εξοπλισμός υψηλής ποιότητας .

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας 

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση το διακρατικό έργο υγείας με τίτλο: «Receive Emergency/Daily needed HEALTHcare through innovations in the cross border area» και με ακρωνύμιο «e/HEALTH», το οποίο είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 2ηςπρόσκλησης του προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Στο έργο, εκτός από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, συμμετέχουν: το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών του Kardjali Βουλγαρίας και η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας.

Στο πλαίσιο του έργου, το νοσοκομείο Καβάλας θα ενισχυθεί σημαντικά με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. Έτσι, προβλέπεται η προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων, όπως νευροπλοηγητής/φορητός αξονικός τομογράφος για τη Νευροχειρουργική Κλινική, δύο σύγχρονες οδοντιατρικές έδρες για το Οδοντιατρικό Τμήμα, συσκευή PCR για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συστήματα τηλεϊατρικής για το Ψυχιατρικό Τμήμα και άλλα.

Η εγκριθείσα χρηματοδότηση πλησιάζει το ποσό των 600.000€ και ο εξοπλισμός θα ενισχύσει περισσότερο τις Κλινικές και το νοσοκομείο Καβάλας συνολικά, στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς.

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *