Το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης σε διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Η Θάσος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά του τόπου μας ,με τη σκέψη αυτή το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης προγραμμάτισε και επισκέφθηκε σήμερα 31 Μαρτίου , εκδρομή  στο νησί της Θάσου.

Το πρόγραμμα είναι είδη σε εξέλιξη 11:15 π.μ και περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου όπου οι μαθητές με την συνοδεία των εμπείρων εκπαιδευτικών  θα έχουν την ευκαιρία να δουν ευρήματα που φανερώνουν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας όπως εργαλεία και αντικείμενα από τη νεολιθική εποχή και την εποχή του χαλκού, κούρους από την αρχαϊκή εποχή, αγάλματα του 4ου αιώνα π.Χ, πτερωτές νίκες,επιτύμβιες ενεπίγραφες στήλες, χάλκινες υδρίες και έναν ευμεγέθη θωρακοφόρο ανδριάντα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού.

Το Μουσείο είναι  αρκετά μεγάλο με μοναδικά εκθέματα.

Εκδρομή δίχως ελεύθερος χρόνος ……φυσικά και υπάρχει οι μαθητές θα περιηγηθούν στα ήσυχα δρομάκια του νησιού θα γευτούν νόστιμα εδέσματα και το καλύτερο θα χαρούν και θα απολαύσουν την θέα ίσως της ποιο όμορφης αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας!

Και του χρόνου!

Φωτογραφικό υλικό από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Chrysoupoli News Ευχόμαστε να έχουν σε όλη την διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής σύμμαχο τον καλό καιρό, ώστε να γίνει η εκδρομή  μια υπέροχη μέρα ξεκούρασης και ηρεμίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *