Ο ορειβατικός σύλλογος Χρυσούπολης επικεντρώνεται στο να δημιουργηθεί μια κλειστή αναρριχητική πίστα στη Χρυσούπολη .

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-16

Ο ορειβατικός σύλλογος Χρυσούπολης βασιζόμενος στην μακρά αναρριχητική παράδοση του και φυσικά γνωρίζοντας ορειβατικά καλύτερα από όλους την περιοχής μας ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό μια προσπάθεια που σκοπό έχει να  μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές  του Δήμου Νέστου την αγάπη γι αυτό το άθλημα αλλά και να δημιουργηθούν η προϋποθέσεις για την ανάδειξη ταλέντων που θα διακριθούν και θα φέρουν και  γιατί όχι και αγωνιστικές επιτυχίες.

Η προσπάθεια λοιπόν από τους ανθρώπους του συλλόγου της Χρυσούπολης επικεντρώνεται στο να δημιουργηθεί μια κλειστή αναρριχητική πίστα σε χώρο εντός αστικού ιστού  όπου θα  έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται οι αναρριχητές μικρή και μεγάλη όλο το χρόνο  αλλά και φυσικά οι νεότεροι στο να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος σε πλήρως ελεγχόμενες και ασφαλείς συνθήκες.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στην κλειστή αναρριχητική πίστα που σχεδιάσουν οι ορειβάτες της Χρυσούπολης δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι του τοπικού ορειβατικού συλλόγου  «αναρριχητικά παιχνίδια» στην κλειστή τεχνητή πίστα αναρρίχησης  που θα έχουν ως σκοπό την διερεύνηση και εξέλιξη του φυσικής τάσης των παιδιών για αναρρίχηση μέσω ατομικών και συλλογικών δραστηριοτήτων.

Δραστηριοτήτων που βελτιώνουν ατομικές δεξιότητες (πλευρική και κάθετη κίνηση, ανάληψη ευθύνης και εκτίμηση ασφάλειας, αντίληψη του χώρου και παρατήρηση, αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και δημιουργικότητα) καθώς και συλλογικές δεξιότητες (συνεργασία, δημιουργία υπεύθυνων ομάδων).

Αντίστοιχος χώρος αναρρίχησης υπάρχει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος για λόγους άθλησης καθώς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή τους σε αγώνες αναρρίχησης .

Ο χώρος του αναρριχητικού πεδίου σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου της Χρυσούπολης έχει προταθεί στους αρμόδιους φορείς και η διαδικασία είναι στη συζήτηση προκειμένου να διατεθεί ο χώρος και για αναρρίχηση από τους εμπλεκόμενους .

Πολύ καλή σκέψη όπου ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα από τους ορειβάτες της πόλης και να ξεπεράσει εύκολα την δυσκίνητη τοπική υπηρεσιακή γραφειοκρατία .

Επί του θέματος θα επανέλθουμε με νεώτερα για την εξέλιξη της δημιουργίας αναρριχητικού πεδίου σε κλειστό αθλητικό  χώρο εντός αστικού ιστού στην πόλης της Χρυσούπολης  διότι θεωρούμε το θέμα ως διαδικτυακός τόπος Chrysoupoli News σοβαρό  και πιστεύουμε ότι  μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι η αναρρίχηση.

Εξάλλου όλα τα μικρά είναι γεννημένοι αναρριχητές!

Μέσω λοιπόν της αναρρίχησης θα αναζητήσουν, θα εξερευνήσουν και θα αποκτήσουν μια τεράστια γκάμα από σωματικά και ψυχικά οφέλη , λόγος από μόνος του αρκετά ικανός προκειμένου να έχει θετική έκβαση το θέμα της διάθεσης του χώρου.

Φωτογραφίες από παρόμοια αθλητικά πεδία. 

Αναρριχητική Πίστα ΛΟΧ Καβάλας

b2ecae83fda9568c36a22953c3ca775f_XL

01

Αποτέλεσμα εικόνας για αναρριχητικη πιστα

Chrysoupoli News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *