Αναγκαία η καταγραφή σε όλα τα «επικίνδυνα» δένδρα που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Νέστου.

 Βρισκόμαστε πλέον σε καιρικές συνθήκες που σε συνδυασμό και και με άλλες περιπτώσεις  αυξάνουν την πιθανότητα πτώσης δένδρων στο Δήμο Νέστου .

Μεγάλη προσοχή και άμεση καταγραφή θα παρακαλούσαμε να δοθεί άμεσα σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νέστου προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα κλαδιά που είναι έτοιμα να σπάσουν πριν πέσουν στα σχολικά προαύλια όπου παίζουν μαθητές  όπου πιθανή πτώση κλαδιού ενδέχεται να προκαλέσει από υλικές ζημιές μέχρι τραυματισμούς.

Υπάρχουν αρκετά  δέντρα στο Δήμο μας όπου πρέπει να αναζητηθούν διότι χρειάζονται έλεγχο πριν επαναληφθεί το περιστατικό με την πτώση δένδρου όπως το περιστατικό πέρσι το χειμώνα στο Διπόταμο όπου υπήρξαν εκτός από της υλικές ζημιές και ανθρώπινος τραυματισμός.

 

13442236_1756537437926013_9076607496140901929_n

Πρόκειται κυρίως για γέρικα δέντρα, με κλαδιά έτοιμα να σπάσουν πριν λοιπόν πέσουν , χρειάζονται επειγόντως κλάδεμα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου

Αποτέλεσμα εικόνας για ptvsh δεντρο διποταμος
Φωτογραφίες από το περσινό περιστατικό στο Διπόταμο

Τα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπισθούν κατά την γνώμη μας με τους εξής τρόπους  διότι σε αντίθετη περίπτωση …θα τρέμει το φυλλοκάρδι των υπαλλήλων σε περίπτωση που σπάσει ένα κλαδί και είτε προκαλέσει υλικές ζημιές είτε τραυματιστεί άνθρωπος. Οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται με το ένα πόδι στο… κελί, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κατηγορηθούν για βαριά αμέλεια.

α. Υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών που αιτούνται αυτοψία και εργασία κλαδέματος, εντός 24ωρου να πραγματοποιείται έλεγχος -αποκατάσταση του προβλήματος  με ευθύνη του αρμόδιου κατά του νόμου υπάλληλο.

β. Καταγραφή -ενεργοποίηση του Δήμου στο θέμα που αναφέρουμε .

γ. Απόκτηση  καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος και πρόσληψη ενός χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος ανυψωτικής ικανότητας τουλάχιστον μέχρι 12μ προκειμένου να εκτελεσθούν τουλάχιστον εργασίες κλαδέματος μέχρι το παραπάνω ύψος για τα δέντρα που είναι ψηλά διότι δεν μπορούν να επέμβουν τα συνεργεία εδάφους.

δ.Μελέτη με τα οχήματα που απαιτούνται να εκμισθωθούν για να καλυφθούν ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Νέστου.

ε. Συντονισμένη προσπάθεια και καταγραφή επικίνδυνων, λόγω ύψους, δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους με το κλάδεμα τους  για την αποφυγή ενδεχόμενων ατυχημάτων με όλα τα μέσα που διαθέτει η δημοτική υπηρεσία, αλλά και με μισθωμένα γερανοφόρα μηχανήματα.

Η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να αρχίσει άμεσα στο δήμο Νέστου και να επαναλαμβάνετε συχνά εάν αυτό κρίνετε απαραίτητο .

Chrysoupoli News..Κάλλιον το προ λαμβάνειν …η το θεραπεύει ν …..?

Κώστας Χιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *