ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Αναγκαία η δημιουργία του νέου Δημοτικού Χώρου Αναψυχής! (ΦΩΤΟ)

dimos_nestou_dimarxeio-660x330

Κώστας Χιώτης  Editorial  CRYSOUPOLI NEWS.

Το καλοκαίρι στο Δήμο Νέστου, με έκταση 678,9 τ.χλμ, μόνο η Κεραμωτή είναι σημείο τουριστικής υποδοχής, ενώ όλος ο υπόλοιπος δήμος έχει ελάχιστη τουριστική επισκεψιμότητα.

ΝΕΣΤΟΣ1

Κι όμως με κάποιες υποτυπώδεις παρεμβάσεις στη λίμνη της Χρυσούπολης (Αλατζά – Γκιόλα) και στον ποταμό Νέστο, που θα ήταν σύμφωνες με τον Νόμο και τις Αρχές Προστασίας του Περιβάλλοντος, θα μπορούσαμε να δώσουμε στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή μας.

ΝΕΣΤΟΣ2

Μιλάμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού χώρου αναψυχής ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκδρομές σχολείων και συλλόγων από όλη τη χώρα αλλά παράλληλα να είναι και ο λόγος που κάποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες της Θάσου θα αποφασίσουν να μείνουν για ένα τουλάχιστον βράδυ στο Δήμο μας.

ΝΕΣΤΟΣ3

Η φύση φρόντισε να μας προικίσει με τις ομορφιές της και είναι στο χέρι μας να τις «εκμεταλλευτούμε» με την καλή έννοια! Αντ’ αυτού βέβαια από τις φωτογραφίες μάλλον αποδεικνύεται πως είμαστε ή απίστευτα κοντόφθαλμοι ή επικίνδυνα ανίκανοι!

skoupidia-2

ΝΕΣΤΟΣ4

 

Κώστας Χιώτης  Editorial  Chrysoupoli News.

 

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”.

 

7 thoughts on “ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Αναγκαία η δημιουργία του νέου Δημοτικού Χώρου Αναψυχής! (ΦΩΤΟ)

 1. Θα μπορούσε ο Δήμος μας να κάνει ένα camber stop παραποτάμια στον Νέστο,ακόμα καλύτερα στον χώρο του avalon που είναι ελεγχόμενος, ας το κοιτάξει κάποιος σοβαρά,εγώ θα είμαι στη διάθεση όποιου το σκεφτεί!!

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Λευτέρη δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε όλοι μας εδώ και αρκετά χρόνια δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης του ποταμού Νέστου .Το θέμα το ανακινήσαμε διότι πιστεύουμε ότι με συντονισμένες ενέργειες από ενεργούς δημότες του Νέστου μπορεί να κατατεθεί μια σοβαρή πρόταση προς όλες της κατευθυνσης που θα αποσκοπεί στην αξιοποίηση του θησαυρού που έχουμε δίπλα μας . Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου και για αυτό το λόγο σύντομα προγραμματίζουμε συνάντηση με ενεργούς δημότες όπου θα μας απασχολήσουν θέματα ανάλογα καθώς και περιβαντολογικά προβλήματα που συναντούμε συνεχώς στην περιοχή μας
   Θα χαρούμε να ακούσουμε της προτάσεις σου στην συνάντηση μας!
   .Chrysoupoli News Κώστας Χιώτης

   1. ..όπως έγραψα παραπάνω,θα είμαι στη διάθεσή σας,ευχαριστώ για την αναγνωση της πρότασής μου!!

 2. Από αυτούς τους ανθρώπους του Δήμου (σημερινούς και προηγούμενους) περιμένετε κάτι τέτοιο;
  Εχουν περάσει 2,5 χρόνια και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης. Οπως γράφει και παραπάνω μάλλον πρόκειται για επικίνδυνα ανίκανους!!!

 3. όταν ο ανθρώπινος παράγοντας παρεμβαίνει με έργα ενάντια στην φύση π.χ υδροηλεκτρικό φράγμα Νέστου μεγάλο κοινωφελές έργο καταστροφή της περιοχής μας αλλαγή ροής του ποταμού μείωση της θερμοκρασία κατα 5- 7 βαθμούς κελσίου αποτέλεσμα όψιμες οι παραγωγές αλλοίωση θρεπτικών συστατικών του νερού που αρδεύονται τα χωράφια γίνεται επεξεργασία του νερού στο φράγμα περισσότερα λιπάσματα φυτοφάρμακα αλλαγή του αιγιαλού και της παραλίας στο δέλτα δεν καταλήγουν φερτές ύλες διότι παρακρατούνται στο φράγμα σε λίγα χρόνια η περιοχή της Ν.Καρυάς και το Χρυσοχώρη θα έχουν παραλία αλλαγή στο ιχθυογενετική αλυσίδα και το όφελος στην τοπική κοινωνία ποιο μας μειώσατε το ηλεκτρικό που κανονικά έτσι είναι διότι το ποτάμι είναι τοπικός πλούτος στην Ευρώπη όταν το κράτος εκμεταλλευτή τον τοπικό φυσικό πλούτο παρέχει κοινωνικές παροχές …και κάτι τελευταίο η ΒΦΛ Λαυρεντιάδη γιατί δεν πληρώνει το κόστος του νερού που καταναλώνει στον Δήμο Νέστου οι άλλες τοπικές επιχειρείσαι είναι τα κορόιδα που πληρώνουν
  ε

 4. Όλες οι δυσκολίες στην υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης ξεκινούν από τις απαγορεύσεις που επιβάλλει η Διεθνής Συνθήκη RAMSAR…

 5. Πολύ ωραία η πρόταση!
  Βεβαια για το » αναγκαία» ας θυμηθουμε οτι υπάρχουν κι αλλα αναγκαία για τον δήμο που δεν αφορούν τον τομέα αναψυχής αλλα τον βιοτικό, της ασφάλειας των δρόμων, της δημιουργίας άσυλου περίλθαλψης αδέσποτων ζώων και άλλα παρόμοια. Η αναψυχή ας περιμένει. Εκτός αν απο τα έσοδα που θα αποφέρει δεσμευτεί ο δήμος να τα χρησιμοποιήσει για ενίσχυση βασικών ελλείψεων για τις οποίες οι φωνές των δημοτών ειναι φωνες βοώντων εν τη ερήμω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *