Καταρράκτες Περιοχής Παρανεστίου!{Καταρράκτης Τραχωνίου – Διποτάμων. Πρόκειται για των μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων.}

main_image_1_69_orig

Στην ευρύτερη περιοχή του Παρανεστίου, υπάρχουν πολλοί φυσικοί καταρράκτες που σχηματίζονται μέσα στα πυκνά δάση, και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Μερικοί από αυτούς περιγράφονται παρακάτω:
• Κοντά στον Οικισμό Διπόταμα και στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος συναντάμε τον πρώτο Καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας με ύψος πάνω από 15μ. Τα νερά του σχηματίζουν μια μικρή λίμνη και ο ευρύτερος χώρος έχει διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής από το Δασαρχείο.

images (5)

• Αφού διασχίσουμε την κοίτη του Αρκουδορέματος, μετά από διαδρομή 15χιλ. περίπου, συναντάμε τον πιο εντυπωσιακό καταρράκτη της περιοχής ύψους 40μ, τον καταρράκτη Τραχωνίου – Διποτάμων. Πρόκειται για των μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων.

• Δυο χιλιόμετρα πριν μπούμε στο Μεγάλο Λιβάδι και πλάι στις συστάδες ερυθρελάτης, το Σκοτεινό Ρέμα δημιουργεί τον ομώνυμο θαυμάσιο καταρράκτη, κόβοντας κατακόρυφά ένα βράχο.

• Μετά τα Διπόταμα και με βόρεια κατεύθυνση μπαίνουμε στο Δάσος του Λεπίδα, όπου και μετά από διαδρομή 7χλμ. περίπου, συναντάμε τον Καταρράκτη του Λεπίδα, τον μεγαλύτερο της περιοχής 35μ ύψος.

• Σε βόρεια κατεύθυνση, στο Παρθένο δάσος του Φρακτού, το Αχλαδόρεμα σχηματίζει έναν εντυπωσιακό υδάτινο σχηματισμό με τρεις συνεχούς ροής καταρράκτες, που μπορεί κάποιος να τους επισκεφθεί ακολουθώντας τα υπάρχοντα μονοπάτια.

images (5)

Ο πρώτος καταρράκτης είναι ύψους 7μ,

ο δεύτερος είναι ύψους 13μ και ο τρίτος είναι ύψους 70μ.

Υπάρχει και ένας τέταρτος καταρράκτης με δύσκολη προσέγγιση περιοδικού ύψους 40μ και ένας πέμπτος περιοδικός καταρράκτης ύψους 80μ.

CHRYSOUPOLI NEWS

Κώστας Χιώτης

12516411_975077942581176_1621454475_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *